Domowe słodycze – zdrowe i pyszne!
                Słodycze lubi chyba każdy z nas. Czy jednak skazani jesteśmy na produkty oferowane w sklepach? Oferowane tam produkty posiadają wiele niechcianych przez nas składników: polepszaczy, barwników, sztucznych substancji. Czy istnieje wyjście dla łasuchów? Ciekawym rozwiązaniem może być samodzielnie przygotowywanie słodyczy na bazie produktów zdrowych i pożywnych. Wśród nich warto wymienić mąkę orkiszową, miód, powidła i dżemy, orzechy, suszone owoce – morele, żurawina, śliwki. Szczególnie suszone owoce zasługują na uwagę – zawierają one wiele błonnika oraz soli mineralnych, które wpływają pozytywnie na nasz organizm i metabolizm. Domowe wypieki mają również zdecydowanie mniej kalorii niż klasyczne słodkości. Aby urozmaicić domowe wypieki warto wykorzystać naturalne, świeże owoce – posiadają one wiele naturalnego cukru, który z pewnością zaspokoi pragnienie organizmu na ten składnik. Ciekawym rozwiązaniem może okazać się tworzenie naturalnych syropów oraz miodów na bazie roślin – tworzy się je na bazie brązowego cukru.


                                    Jakie są korzyści z picia naparu z rumianku na poprawę trawienia?                                
                                    Jakie pokarmy pomagają w utrzymaniu zdrowego poziomu cukru we krwi?                                
                                    Jakie suplementy mogą pomóc w walce z przewlekłym zmęczeniem?                                
                                    Jakie ćwiczenia pomagają w poprawie siły mięśniowej?                                
                                    Jakie są zalety stosowania olejów roślinnych w diecie?                                
                                    Jakie produkty wspomagają zdrowie nerek?